top of page
DansINN farger_60.jpg

DansINN helg 2024

VELKOMMEN TIL DansINN HELG 2024!
Fjorårets helg ble en suksess med spennende workshop, kunstneriske opplevelser og mange nye forbindelser mellom dansere i Innlandet.
Nok en gang arrangerer vi en helg for hode, kropp og sjel! En fantastisk mulighet til å møte nye og bekjente i dansefeltet og bli bedre kjent med DansINN der vi er nå.

Det er en helg for DansINN-medlemmer og andre dansekunstnere som er nysgjerrig på DansINN, eller bare ønsker å danse og spise sammen med flotte mennesker!

 

STED: Børsen Kulturhus, Tangstubakken 5, 2337 Tangen, Norge
TID: Lørdag 16.mars - søndag 17.mars 2024

  • Facebook
  • Instagram

PROGRAM

LØRDAG 16.mars
09.30-10.00: Innsjekk for deltakere på Børsen Kulturhus
10.00-12.00: Workshop for dansepedagoger m/Marit Loe Bjørnstad
12.15-13.45: Lunsj og årsmøte for DansINN
14.00-16.00: Workshop for dansepedagoger m/Marit Loe Bjørnstad
16.00-18.00: Reisetid til overnattingssted, innlosjere og lage middag
18.00: Middag
19.00: "WORKSPACE" av Astrid Mæland
19.45: Dessert

 

SØNDAG 17.mars
08.00-10.30: Frokost, nedpakking og reise til Børsen Kulturhus
11.00-12.30: PRODA klasse m/Louise Gawne Sheridan (ballett)
12.45-13.30: Lunsj & presentasjon av Knutepunkt m/Annette Brandanger og Ella Fiskum
13.30-14.00: "Bikkje" av Anna Benedicte Andersen
14.00-15.30: Erfaringsutveksling
15.30-16.00: "Bad Boy of Ballet" av Robin (Ann-Christin B. Kongsness)
16.00: Utrigg og avreise fra Børsen Kulturhus

PRAKTISK INFO

PÅMELDING
Send påmelding til info@dansinn.no innen 10.mars 2023.
Oppgi info om
- Du er medlem (om du ikke er, kan du søke om å bli medlem)
- Du trenger overnatting (begrenset antall soveplasser, førstemann ut!)
- Mobilnummer
- Mathensyn

 

KOSTNADER
For medlemmer er hele opplegget gratis.
For ikke-medlemmer koster det 600 kr for workshop, lunsj, middag og overnatting. PRODA klassen er gratis.

TRANSPORT
Børsen kulturhus ligger i gangavstand fra Tangen stasjon. Det går tog fra Oslo S og Hamar/Lillehammer til Tangen hver time. Gratis parkering om du kommer med bil. DansINN organiserer transport til og fra overnattingssted.

HELGENS INNHOLD OG KURSHOLDERE

WORKSHOP m/Marit Loe Bjørnstad
Tid: Lørdag 16.mars kl.10.00-16.00 (Inkluderer en god lunsjpause)

Sted: Børsen Kulturhus
 

OM WORKSHOPEN:
Vurdering, rettleiing og tilbakemelding; kjært born har mange namn!
Ser ein stort på det, kan alt vi gjer og ikkje gjer, tolkast som ei tilbakemelding. For eleven, kan det at pedagogen ikkje responderer opplevast som ei like sterk tilbakemelding som at pedagogen faktisk gjer det. I dette seminaret skal vi i fellesskap undersøke, diskutere og utvikle korleis vi arbeider med tilbakemelding i danseundervisning. Seminaret rettar seg mot pedagogar i alle skuleslag og vil også vera relevant for dansekunstnarar som arbeider med rettleiing og tilbakemelding i andre kreative prossessar. Det blir eigenrefeksjon, gruppesamtalar og kreative øvingar.
 

OM MARIT
Marit Loe Bjørnstad, f. 1983, er dansar, koreograf og pedagog busatt i Bergen. Som dansekunstnar arbeider ho med eigne prosjekt i det frie feltet og er i år aktuell med soloen Skuggen, vist under Bergen Internasjonale Litteraturfestival, og Føniks, ein ensemblekoreografi for utandørs arenaer. Som pedagog har ho erfaring med undervisning i kulturskule og høgare utanning. I tillegg arbeider ho som mentor, søknadsrettleiar og prosessrettleiar. Loe Bjørnstad er frå 2024 nytt medlem i Fagleg utvalg for dans i Kulturrådet.

4519E3A9-4A42-4C0B-A48B-0D5B4B3D1746.JPG

ÅRSMØTE m/lunsj!

Tid: Lørdag 16.mars kl.12.30-13.45
Sted: Børsen Kulturhus


Alle gamle og nye medlemmer/deltagere er velkomne til å delta på møtet, hvor vi snakker om året som har gått, presenterer planene for året vi er i gang i og fremtiden generelt. Vi spanderer lunsj!

Vi skal gjennomføre valg, så her er en mulighet til å være med å bidra til DansINNs fremtid🌟

Vi håper mange kan delta! Hvis du ønsker å delta men kan ikke komme til Tangen den dagen, si ifra og vi sender en zoom-link.
Eventuelle saker må meldes inn til styret innen 23.februar til info@dansinn.no.

Sakspapirene blir sendt ut en -1- uke før møtet.

Årsmøte2023.jpeg

OVERNATTING på Dillerudgård

Julie Marie Holth som sitter i DansINN styret åpner sitt hjem for helgen! Her blir det servert middag, dessert og frokost, rom for gode samtaler og overnatting, og muligens kunsterisk input.

Overnatting er mulig, men det er førstmann til mølla!

Tid: Lørdag kveld til søndag morgen.

Julie_3sh.jpg
Julie hus.jpg

WORKSPACE av og med Astrid Mæland

Tid: Lørdag 16.mars kl.19.00

Sted: Dillerud gård
 

Astrid Mæland har laget en feministisk solo som er i skjæringspunktet mellom dans og teater. WORKSPACE formidler tanker og observasjoner omkring hvordan kvinner har vært og er presentert i litteraturen. WORKSPACE er en belysning, en prosess, en tanke eller en søken etter et svar. Soloen er en hyllest til kunstverdenens kvinner. La oss alle ta mer plass, i alle slags rom!

Koreograf og utøver: Astrid Mæland
Komponist: Daniiel Filipe
Ytre øye: Tor Arne Ursin og Geddy Aniksdal
Stemmecoach: Anette Röde Hagnell
Ekstra veiledning: Oda Emilie Skogen Ellefsen
Foto: Hans Petter Eliassen
Støttet av: Nordic Black Theatre, Teaterparken - Grenland Friteater, Porsgrunn Kommune
Takk til: Shiva Sherveh, NORA DANS, teamet i Grenland Friteater, Dans/5, Ingunn Rimestad, Diemoth Productions

WORKSPACE hadde urpremiere hos Grenland Friteater i Porsgrunn 24.mars 2022. Forestillingen har også blitt vist på festivalen Tid for Dans 2022 i Ælvespeilet, samt hatt to forestillinger hos Nordic Black Theatre høsten 2023.

Bio
Astrid Mæland (f. 1996) er en dansekunstner med en BA i dans fra Universitetet i Stavanger og Institut del Teatre i Barcelona (2018). Hun er en utøver, koreograf, skuespiller og pedagog som jobber i ulike kunstneriske prosesser. Hun er en del av kunstnertrioen VÅKEN, og har tidligere jobbet med koreografene Helene Düring Kjær og Carl André Johansson, samt musikeren Daniiel Filipe. Feminisme er en viktig tematikk for Astrid og går igjen i flere prosjekter. Hun jobber også for artistene Pusekatter Mjamjau Sinna og Ada Risberg, hvor hun har opptrådt på konserter som danser

FotoavHansPetterEliassen2.jpg
FotoavHansPetterEliassen.jpg

PRODA klasse m/ Louise Gawne-Sheridan

Tid: Søndag 17.mars kl.11.00-12.30

Sted: Børsen Kulturhus
 

En herlig ballettklasse med fokus på danseglede og ballett teknikk. Klassen passer både for de med mye balletterfaring og for de med litt mindre. Her skal alle kunne henge med og få en god treningsøkt!

Louise er utdannet ballettpedagog i England og driver Louises Ballettskole i Åsvang i Stange.
 

(PRODA klassen er gratis og går utenom kostnadene om du er med i helgen som ikke-DansINNmedlem.)

PRESENTASJON av Knutepunkt m/lunsj
Tid: Søndag 17.mars kl.12.45-13.30
Sted: Børsen Kulturhus


Ella Fiskum fra R.E.D og Annette Brandanger fra DansINN vil ha en presentasjon om samarbeidsprosjektet "Knutepunkt". Et prosjekt som involverer profesjonelle dansekunstnere i Innlandet og som vil bli aktuelt i år.

IMG_9729.jpg
Ella+Fiskum_edited.jpg

BIKKJE av Anna Benedicta Andersen
Tid: Søndag 17.mars kl.13.30-14.00
Sted: Børsen Kulturhus

Stykket «Bikkje» tar utgangspunkt i den symbolske og metaforiske betydningen av begrepet bikkje i forhold til kvinnelig adferd og oppførsel. Inspirert av ideen om at maktens ulike former, vil soloen utforske hvordan en kvinne kan kontrollere og manipulere sin egen fremtoning for å virke truende eller mektig. Gjennom dans, bevegelse og lyd vil stykket utforske ulike aspekter ved kvinnelig kroppsspråk og utrykk.

portett2024.jpeg

Bad Boy of Ballet av Robin (Ann-Christin B. Kongsness)
Tid: Søndag 17.mars kl.15.30-16.00
Sted: Børsen Kulturhus

 

Bad Boy of Ballet er et soloarbeid der dansekunstner Ann-Christin Kongsness fordyper seg i kroppsliggjøringen av sitt drag alter ego Robin fra dragking gruppa Gutta. Som Robin beveger Ann-Christin seg fram og tilbake mellom utforskning og nyansering av egen maskulinitet og skamløs sampling av mannlige arketyper. I Bad Boy of Ballet har Ann-Christin tatt i bruk deskilling eller avlæring som metode for at Robin skal kunne utnytte dansefeltets fascinasjon for den grønne, utrente (mannlige) kroppen. Robin kommer inn som et frisk pust og bidrar med innlevelse, inderlighet og ikke minst autentisitet. Gjennom dansen dykker han ned i sin fascinasjon for mannlig sårbarhet; hvor mye kredd kan han få for å vise et minimum av følelser? Han tar også grådig for seg av dansekanonen for på denne måten å plassere seg selv i selskap med de aller største dansestjernene.

Bio:
Ann-Christin Kongsness er utdannet innen dans og koreografi fra Spin Off Forstudium i Dans, Universitetet i Stavanger og Skolen for Samtidsdans, og har studert estetisk teori og litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun jobber utøvende, skapende og teoretisk med dans og koreografi med base i Oslo. Arbeidet hennes tar form som forestillinger, seminarer, workshops, samtaleserier, tekster, publikasjoner og dragshows. Hun er redaktør for antologien KOREOGRAFI (utgitt i 2016, 2018 og 2021), medlem i dragking-gruppa Gutta og aktuell med forestillingsserien Butch Tribute som har turnert rundt i hele Norge de siste årene.

Foto: Ingeborg Bjerke Styve

BBoB foto Ingeborg Bjerke Styve.jpg
bottom of page