top of page
cropped-proda_logo-6-4.png
- for profesjonelle dansere og pedagoger

OM PRODA

PRODA profesjonell dansetrening ble opprettet i 1988 etter initiativ fra Norske Dansekunstnere, forbundet for dansere, koreografer og pedagoger. 


Tiltaket ble støttet av Kulturdepartementet som et ledd i å bedre dansekunstnernes arbeids- og levekår. Utøvelse og formidling av dans stiller særlige krav til kontinuerlig egentrening og kompetanseutvikling med veiledning fra pedagoger. PRODA tilbyr kursprogram som omfatter ulike danseutrykk, og kommer derfor alle som arbeider med dans til gode.

Dansekunstnerne arbeider hovedsakelig frilans som dansere, koreografer og pedagoger. PRODA er en viktig del av infrastrukturen på dansefeltet. PRODA tilbyr faglig utvikling og fungerer som ressurssentre og møteplasser rundt om i landet.

 

PROGRAM FOR PRODA I INNLANDET

VÅREN 2023

Carte Blanche med Gaspard Schmitt, samtidsdans

Onsdag 15.februar
Kl.11.00-12.30
Sted: PS:Dans, Torggata 83, Hamar
Facebookevent: PRODA Innlandet, Carte Blanche | Facebook

Katrine Kirsebom, kontaktimprovisasjon

Søndag 18.mars

Kl.11.00-12.30

Sted: Kulturhuset Banken, Kirkegata 41, 2609 Lillehammer

Facebookevent: PRODA Innlandet, Katrine Kirsebom, kontaktimprovisasjon | Facebook

Robert Hewitt, klassisk ballett

Lørdag 25.mars
kl.10.30-12.00
Sted: PS:Dans, Torggata 83, Hamar
Facebookevent: PRODA Innlandet, Robert Hewitt, klassisk ballett | Facebook 

Silje Nicoline Runesdatter Kvalheim, workshop i bevegelse og nervesystemet

Fredag 5.mai

Kl.10.00-12.00

Sted: PS:Dans, Torggata 83, Hamar

Facebookevent: PRODA Innlandet, Silje Nicoline Runesdatter Kvalheim, workshop i bevegelse og nervesystemet

Om workshopen:
I denne workshopen utforsker vi sammenhengen mellom stemmen/halsen og bekken/underlivet, vi utforsker nervesystemet ( fight, flight, freeze, fawn ) og hvordan disse uttrykkes gjennom kroppen. Vi utforsker egne grenser og å uttrykke disse- fysisk og verbalt og vi kjenner på hvordan det kjennes ut å åpne oss, og å lukke oss.


Vi starter timen med en «landing» i sirkel, og litt grunnleggende informasjon om temaet. Deretter en enkel gulvserie med fokus på bekken og bindevev. Så beveger vi oss ut på gulvet og utforsker nervesystemet og grensesetting gjennom bevegelse. Vi jobber individuelt og i par/i gruppe. Vi avslutter med noen enkle massasje teknikker for å roe ned kroppen på slutten av timen, og deretter en deling i sirkel.

Bevegelsesspråket er en kombinasjon av taiji, psykomotoriske øvelser, arbeid med fascia, somatiske persepsjonsøvelser, pust og stemmearbeid kombinert meg danserens eget personlige uttrykk. Denne timen handler ikke om form, men snarere hvordan bevegelsene kjennes ut i din kropp, hvor bevegelsen kommer ifra og hva som skjer innvendig underveis.
Formålet med workshopen er at danserne får økt forståelse og kontakt med egne instinkter og eget nervesystem- og også dypere kjennskap til sammenhengen mellom bekken/undeliv og stemme/hals og hvordan denne kontakten kan prege en kvinnes liv gjennom livets ulike faser.

 

Om Silje:
Silje Nicoline Runesdatter Kvalheim er utdannet danser fra Kunsthøgskolen i Oslo, og ved The Alvin Ailey School i New York. Hun har arbeidet som dansekunstner og koreograf siden 2007, ofte utendørs. Hun har også arbeidet mye med sanselighet og persepsjon gjennom kunstneriske samarbeidsprosjekter med hester. De siste årene har Silje studert Skogterapi, Innate Postpartum Care og ritualer- og har arbeidet mye med nervesystemet i egen og andres kropp. Hun er feminist, aktivist, fødsel & barselhjelper,
hjemmeskolemamma, husbygger og grunder. Er lidenskapelig opptatt av kvinnekroppen, dens autonomi og frie uttrykk.
Du kan lese mer om Silje her: https://www.eyemother.com/

Mer info om kommende klasser kan du finne på DansINNs facebook side. 

 

PRODA KONTAKT INNLANDET:
Frida Vorgaard: f.vorgaard4@gmail.com 

bottom of page